BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
06 EKİM 2010 / 02:35

görmek ve bir şey yapmamak!

Gözümüzün  görmesi, evet sadece görmek ve  ihbarda bulunmak ama bir şey yapmamak acaba vicdanı rahatlatır mı?
Fotoğraf da  yeni doğmuş göbek bağı üzerinde 3 adet kedi yavrusu var.
İhbar belediyemize sabah yapılmış,annesiz bebek kediler var diye biliyorsunuz barınağımız köpek barınağı ,çok zor durumda ki trafik kazası,annesiz  vb kedileri ancak  kabul edebiliyoruz (Tabii fatih belediyemizin getirdiği hayvanları)ihbarın yapıldığı süre ile alınma süresi arasından geçen zaman içinde, duyarlı vatandaş sadece duyurmuş !!!Bir çaba sar etmemiş, bu minicik yavruların üstünü battaniye,kazak vb sıcak tutması için kapatmak, sıcak yere almak ve belediyenin almasını beklemek gibi.
Akşam saatlerine dek ayazda bu yavrular kalmış.Barınağa getirildiğinde buz gibilerdi ve göbek bağları üstünde idi.Göbek bağlarını kestik fönle kurutup ısıtmak,hemen cat milk hazırlamak yönünde çaba sarf ettik.Biberon ağızlarına girmiyor o derece küçükler enjektörle beslenmesi lazım.
Gece boyunca sıcak tutmak ve beslemek gerekiyordu ne yapabiliriz  nereden gönüllü anne bulacağız diye düşünürken, o an yanımda olan Gökçe abla( yeni aramıza katılan genç gönüllülerimizden )ben bu gece bakarım dedi tabii sevindim,yavruları alıp eve gitti gökçe abla.
Yavrular gece boyunca hep inlemişler,ayak patileri,kol pati uçları morarmaya başlayınca gökçe beni telefonla aradı, abla tırnakları düşüyor, kanıyor ve mosmor oldular  ne yapacağım dedi.
.Anladım ki yavrular donmaya başlamış ve dolaşım bozukluğu var.Yani kangren başlangıcı sıcak tut yapacak bir şey yok dedim .
Sabah a  kadar 2 yavru melek olmuş.Kalan tek yavru direniyordu , gün boyu sıcak su torbası havlu ile idare ettik besledik.
Gece ne olacak diye düşündüm , kimse yoktu alacak eve götürüp bakacak.Ne yapalım çaresiz  iş başa düştü eve götürdük.
Sürekli ağlıyordu, hiç uyutmadı acısı vardı, vucutta morarmalar hızla arttı, kol,bacak ,kuyruk morardı. 
 Dışkısı  da koyu kahve rengine dönüştü yani durum kötüye gidiyor.
Klinigi aradım ne yapalım takviye diye,vet hek arkadaş çok geç kangren başlamışsa o devam eder  ve tüm vücüda yayılır dedi.
 Yani çürüme başlayınca vucutta ,geri dönüş yok.
Son kalan yavrunun da tırnakları kanayarak düştü akşam üstü  ve o da melek oldu.
Uykusuzluk bir yana, hiç önemli değil o kadar emeğe yazık oldu yaşatamadık.
Nasıl yaşardı bu yavrular sizce :
ilk görüldüğü an hemen bir kutuya konulsa ,sıcak bir yere alınsa bir şekilde beslenilmeye  çalışılsa  idi hayvansever mahalle sakinleri tarafından ,o zaman bu yavrucuklar soğukdan donup kangren olmayacak acı çekerek ölmeyeceklerdi.
Belki bu  yazım sayesin de ,şu  soğuk günlerde annesiz bir hayvan gördüğünüz de ,beslemek ,yemek vermekden önce o hayvanı  soğukdan korumak daha doğru olacaktır.Ben haber verdim vicdanım rahat demek, bence yeterli değil ,o muhtaç canlıyı emin ellere teslim ettiğiniz de veya siz elinizi taşın altına koyduğunuzda siz sahip çıktığınızda , ancak o zaman vicdanen rahat olacaksınız buna emin olun.
Ve lütfen duyarlı olup sahipsiz canlara sahip çıkalım onların sayısı az olan biz hayvan korumacılardan başka kimseleri  yok .