BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
22 MART 2008 / 11:48

2008-3-22 Bugün

Yaşlandığı için terk edilen ya da sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerin imdadına Yedikule Hayvan Barınağı ve onlara kollarını açan gönüllüler yetişiyor.  

Yedikule Hayvan Barınağı, kurt, kangal, kaniş, terrier, fino, dalmaçyalı, doberman gibi belli bir müddet bakılmış fakat sonradan sahipleri tarafından terk edilmiş iki bin köpeğe hayat veriyor. Uzun yıllar evde aile yaşamına alıştırılan köpekler bile, bu barınakta günlerinin çoğunu yalnız bir şekilde uyuyarak geçiriyor. Fatih Belediyesi'ne bağlı toplama ekipleri tarafından Fatih ve çevresinden toplanan köpeklerin çoğu yaşlı, trafik kazası geçirmiş ya da işkence görmüş köpeklerden oluşuyor.

TERK EDİLMEYİ KABUL EDEMİYORLAR

 6 yıldır gönüllü olarak köpeklerin her türkü bakımıyla ilgilenen Meral Olcay, "Petshoplarda 2 bin dolara dahi köpekler satılıyor. Hayvan sevgisini parayla gidermek, çok yanlış bir tutum. Hayvanların bakımının kolay olduğu sanılıyor. Bu kadar köpeğin burada olmasının tek nedeni hayvan sahiplerinin bakamaması yüzünden" dedi. Hayvan sahibi olmak isteyen vatandaşların, bu merkezlerden aradıklarını bulabileceklerini ifade eden Olcay, sadece heves değil ayrıca sadakatte gerekiyor şeklinde konuştu.

KIRIK KALPLER ŞEVKAT ARIYOR

Barınağın köpek sahibi olmak isteyenlerin akınına uğradığını belirten Olcay, köpek isteyen kişinin onları yeniden terk etmeyeceğine emin olduktan sonra verdiklerini söyledi. "Sahipleneceğiniz köpeğin adoption ve bakımı karşılığında ayda bir çuval kuru mama verilmesi köpek sahibi olmak için yeterli" diyen Olcay, binlerce köpeğin gıda, sağlık gibi ihtiyaçların hayvanseverler tarafından karşılandığını aktardı. Barınağın günlük yemek ihtiyacının 8 ton olduğunu ifade eden Olcay, "Hastanelerden, fabrikalardan çeşitli işyerlerinden yemek artıkları topluyoruz. 8 tonu karşılamıyor, aradaki açığı da gönüllüler olarak bizler karşılıyoruz" diye konuştu.

Neslihan KURAN

Kaynak: http://www.bugun.com.tr