BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
22 ŞUBAT 2008 / 17:15

2007-12-25 Radikal

Bu da güzel köpek takvimi

Bu takvimde poz veren `top modeller` Hera, Pamuk, Havuç, Buz, Badi, Garip ve arkadaşları... Yedikule Hayvan Barınağı`nda yaşayan köpekler, 2008 takvimi için objektiflerin karşısına geçti

İSTANBUL - Her yeni yıl öncesi ünlü modeller, takvimler için objektiflerin karşısına geçer. 2008 için hazırlanan takvimlerden birinin modelleri ise alışılagelmiş güzellerin dışında. Bu takvim için objektiflerin karşısına geçen `modeller`, İstanbul `daki Yedikule Hayvan Barınağı `nın güzelleri. Buz, Badi , Sedef, Havuç, Dost, Garip barınağın takvimine poz veren modellerden yalnız birkaçı. Barınaktaki takvim güzellerinin hepsinin birbirinden dramatik öyküsü var. Kimi sahibi tarafından terk edilmiş, kimi dövüldüğü için felç kalmış. Barınak yetkilileri, böyle bir çalışmayla insanlara yılın her günü barınak sakinlerini hatırlatmayı amaçlıyor.
Ocak ayı güzelleri, Hera ve Pamuk . İkisi de henüz yavruyken sokağa terk edilmiş. Ancak şimdi büyüyüp genç birer dişi köpek oldular. Kısırlaştırılan güzeller kendilerine yeni bir yuva arıyor.
Şubatın `torpilli` güzelleri

Şubatın güzellerinden Havuç, Yedikule Hayvan Barınağı `nın müdiresi Meral Olcay `ın `koruması`. Sokağa terk edilen Havuç, yolunu kaybedip bir otomobilin altında kalmış. Bacağı sakat kalan Havuç, yemek ararken kulağına kaçan cisim nedeniyle bir de sağır olmuş. Şubatın diğer güzeli Badi de yavrularıyla birlikte barınağa terk edilenl köpeklerden. Barınak müdiresi Meral Olcay `ı annesi sanıyor. Olcay `ın da buna itirazı yok.

Mart ayına tüm barınağın dostluklarına hayran olduğu bir üçlü yansımış; Dost, Dombili ve Sedef. Trafik kazası sonrası felç kalan Dost, 10 yaşında bir labrador. Veteriner `uyatalım, yürüyemez` dese de hayvanseverler Dost`u barınağa götürmüş. İki ay tedavi gören Dost şimdi biraz yalpalasa da neşe içinde arkadaşlarıyla oynuyor. Kurt-kangal kırması Dombili, daha bebekken barınağın önüne bir kutu içinde terk edilmiş. Dombili, barınaktaki özenli bakımın ardından tam bir `dombili` durumunda. Av köpeği Sedef ise artık işe yaramıyor denilerek barınağa terk edilenlerden. Şimdi sevimli haliyle barınağın maskotu haline gelmiş.

Nisanın güzelleri ise Badi , Garip ve Ponçik. Sahipleri onları Yaşlı ve hasta oldukları için terk etmiş. Barınağın bu üç sakin tedavilerin ardından huzurlu bir ifadeyle kamera karşısına geçip poz verdi.

Mayıs, Sally ve Nelly `nin ayı. İki kardeş sokağa terk edildikten sonra çocuklar boyunlarına ip bağlayıp oynuyordu. Onları perişan halde bulan hayvanseverler, iki yavruyu barınağa getirip kurtardı.

Haziranın sayfasına Karagöz düştü... Karagöz , sokakta bulunduğunda bir deri bir kemikti. Aslında barınakta keyfine diyecek yok ancak takvimdeki pozuna bakılırsa "Benimle oynayacak bir sahibim olsa daha iyi olurdu" der gibi...

Evin annesi istemedi, atıldılar

Yaz ayı temmuza yakışan iki `genç kız` var bu kez takvim sayfasında. İki kardeş pekinez, evdeki annenin hışmına uğramış. Evin annesi "Ya bu köpekler gidecek ya da sen" diye çocuğa rest çekince Cico ve Leydi kardeşlere yol görünmüş.

Ağustos için yine bir trafik kazası mağduru poz vermiş. Balıkçı barınağında yaşayan Maviş , geçirdiği trafik kazası sonrası tedavisi için barınağa götürülmüş. Şu anda durumu iyi ama bakışları yaşadığı trajediyi anlatıyor sanki.

Eylülde ise sonbaharın bu ilk ayı gibi hüzünlü İrma var. Sahibi öldükten sonra derin bir hüzne bürünen İrma , ihtiyaçları dışında kulübesinden hiç çıkmıyor.

Bisküvi saati... Ekim ayı fotoğrafında barınak müdiresi Meral Olcay , Dombili, Nisan, Sedef ve Dost`a bisküvi veriyor.

Dalmaçyalı filmi kurbanları!

Takvimin kasım sayfasında bir aile portresi var. Dalmaçyalı filminden etkilenilerek satın alınan sevimli `Dalmaçyalı `, bir süre sonra ailenin hevesi geçince sokağa terk edilmiş. Hamile kalarak sokaklarda doğuran Dalmaçyalı , yavrularıyla birlikte hayvanseverler tarafından getirildiği barınakta yaşıyor. Topluca poz vermişler.

Buz`a güzel demek doğru olmaz çünkü o barınağın en yakışıklı ve karizmatik köpeği. Başından geçen hikâye ise tüyler ürpertiyor. Sokağa terk edilen Alaska Kurdu Buz`un kafasına sopayla vurulmuş. Boyun kasları zedelenen Buz`un boynu sürekli sağ tarafa yatık durumda. Aldığı darbelerden bir gözünü de kaybeden Buz, soğuk aralık ayının en sıcak ve anlamlı pozunu vermiş.

Yılbaşı kartı da var

Takvimin belli bir ücreti yok, barınağa yapılacak yardım karşılığında (mama, makarna, bisküvi, malzeme) veriliyor. Barınak ayrıca yeni yıl kartları da hazırladı. İsteyenler bağış karşılığında bu kartpostalları yakınlarına gönderebiliyor.

2007-12-25 Radikal