BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
22 ŞUBAT 2008 / 17:11

2007-10-08 Radikal

Kader kurbanları

Pitbull Funda, dövüşmediği için dövülüp ölüme terk edilmiş. İrma çöpten yiyemediği için açlıktan ölmek üzereyken bulunmuş. Hastalanınca sokağa atılan Kont`u internetteki kampanya kurtarmış

SERKAN OCAK (Arşivi )

İSTANBUL - Felçli sokak köpeği Nazlı , çişini yapamıyor diye sokağa atılan golden Kont , dövüşmediği için kafasına vurulup sakat bırakılan pittbull Funda ... İnsanların elinden kurtulup Yedikule Hayvan Barınağı `na sığınmışlar. Burada kendileri gibi yaklaşık 2 bin köpek var. Çoğunun da insanlarınkini aratmayan dramatik hikâyeleri...

Pittbul Funda : Köpek uzmanları `Kötü köpek yoktur, kötü eğitmen vardır` diyor. Pittbull `lar her ne kadar `vahşet` haberleriyle anılsa da Yedikule barınağındaki Funda , dövüşmeyi sevmeyen, insan canlısı bir köpek. Sahibi tarafından dövüştürülmek için alındı. Dövüşmediği için kafasına ve beline sert bir cisimle vurulup , ölsün diye sur dibine atıldı. Tesadüf eseri bulunduğunda kısmi felç geçirmişti. Ama hayata o kadar bağlıydı ki, iyileşmesi için yapılan ilaçlara, masajlara hiç itiraz etmedi. Barınağa ilk getirildiğinde yürüyemeyen Funda , felci atlattı. Yaşadığı tramvadan kurtulup, hayata tutundu.

Golden Kont : Golden retriever cinsi Kont üç buçuk yaşında. Hastalanınca sahibi, Kont `u tedavi ettirmek yerine sokağa attı. Haline acıyan mahalle sakinleri Kont `u barınağa getirdi. İdrar kesesinde kist ve taş olduğu belirlendi. Ameliyat edilmezse zehirlenip ölecekti. Yedikule Barınağı`nın ödeneği yoktu. www .fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com adresinde duyuru yapıldı ve bağış yağdı. Ameliyat edilen Kont iyileşti. Şimdi onu terk etmeyecek yeni sahibini bekliyor.

Sibirya kurdu Buz: Masmavi gözleri, bembeyaz tüyleriyle soğuk iklimlerin köpeği Sibirya kurdu Buz, sahibinin işkencesiyle sakat bırakılıp sokağa atıldı. Kafasına sopayla vurulduğu için bir gözünü kaybetti, boyun kaslarındaki tahribat nedeniyle boynunu sürekli sağ tarafta tutuyor. Yaşadıklarına rağmen hâlâ insanları seviyor ve barınağa gelenlere yanaşıp sevilmeyi bekliyor.

Sokak köpeği Nazlı : Nazlı , Türkiye `de barınakta yaşayan ilk tekerlekli yürütece sahip sokak kopeği. Nazlı , bir trafik canavarının kurbanı. Sürücü Bakırköy sahil yolunda Nazlı `ya çarptıktan sonra arkasına bile bakmadan uzaklaştı. Barınağa getirildiğinde bacakları tutmuyordu. Masajlar, ilaçlar fayda etmedi ve felç kaldı. Barınak çalışanları Nazlı `yı uyutmak yerine ona bir yürüteç yaptırdı . Kısa zamanda yeni hayatına uyum sağladı. Beş yıldır Yedikule barınağının hem demirbaşı hem maskotu. Arkasındaki tekerleklere aldırış etmeden barınağın bir ucundan diğer ucuna koşturuyor. En ünlüleri o. Sakat hayvanlar için düzenlenen bir konserde konu mankeni olarak sahneye çıktı.

Collie kırması İrma : Sokağa bırakılan yedi yaşındaki İrma , terk edilmeye dayanamayan hassas bir cinsten geliyor. Sokaktaki diğer köpekler gibi çöpten yiyemediği için günlerce aç susuz kaldı. Bulunduğunda bir deri bir kemikti. Barınakta kısa zamanda toparlandı. Hatta yemekleri aşırıya kaçırdığı için obezite sınırına dayandı!

Boxer Demsi: Sokağa terk edilmiş Demsi, cinsine özgü bol salyası yüzünden kuduz diye barınağa ihbar edildi. Bir köpek için hayli yaşlı, 14 yaşında. Günlerini uyuyarak geçiriyor.

2007-10-08 Radikal