BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
22 ŞUBAT 2008 / 17:05

2006-07-24 Akşam

Yedikuleli köpeklerin piknik keyfi
AB gözlemcileri tarafından da `örnek hayvan barınağı` olarak gösterilen Yedikule barınağında felçli köpekler için kermes düzenlendi. Hayvanseverler ve köpekler neşeli bir pazar günü geçirdi

YEDİKULE `deki Hayvan Barınağı `nda düzenlenen `Yaza Merhaba Pikniği `ne hayvanseverler yoğun ilgi gösterdi. Piknikte, felçli köpeklerin tedavisinde kullanılacak ilaçlar için yardım kermesi düzenlendi.

Fatih Belediyesi `ne bağlı Yedikule Hayvan Barınağı `nda düzenlenen etkinlik kapsamında hayvanseverler, müzik eşliğinde hem eğlendi hem de sokak köpekleri için yardım topladı. Organizasyonun amacı, gönüllü desteğine ihtiyaç duyan barınaklar ile yardım etmek isteyen kişileri bir araya getirmekti. Yaklaşık 2 bin sokak köpeğinin rehabilite edildiği merkezde, tekerlekli araçlar yardımıyla hareket eden felçli köpeklerin iyileştirilmesi için hayvanseverler seferber oldu. Köpeklerin acilen bebek bezi, krem, pamuk , steril gazlı bez ve eldiven, enjektör gibi tıbbi malzemelerin yanı sıra, mamaya ihtiyaçları olduğu açıklandı. Düzenlenen kermeste, hayvanseverlerin evlerinden getirdikleri çörek, börek ve el işleri satışa çıkarıldı.

Bir TV kanalında editörlük yapan Jale Güven , Barınak Gönüllüleri Derneği Başkanı. Güven, sokak hayvanlarının eziyet gördüğünü, köpeklerin rehabilite edilmesi için maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi. Güven, `İnsanlar bilmiyorlar, gidip pet-shop `lardan hayvan alıyorlar. Burada çok sayıda sahipsiz hayvan var. Yüzlerce dolar verip hayvan almalarına gerek yok. Barınaklarda her türde köpek sahiplerini bekliyor` dedi.

BAKAMAYACAKSAN ALMA

Yönetici asistanı Yeşim Ülgen de, `Bu tarz etkinliklerin amacı, sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanlar için maddi gelir elde etmek. Ayrıca toplumda kaybolan hayvan sevgisi bilincini tekrar sağlamak. Vatandaşlar gerçekten bakmak istiyorlarsa hayvan alsınlar. Sokağa terk edilmiş 2 yavru köpek aldım. Onlar artık benim güvencem altımda` dedi.
Bülent ŞANLIKAN / İSTANBUL

2006-07-24 Akşam