BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
22 MAYIS 2009 / 09:20

Dünya turu yapan oscar yedikulede

oscar2.jpgVe Oscar ................. her yere gider aslında! 

Güney Afrikanın  Cape Town şehrinde ,çimenlerle kaplı SPCA Köpek Barınağı Parkından,
Türkiye'ye gitmek uzun bir yol, ama evsiz köpek Oscar'ın 33 ülke ve 5 kıtadan oluşan dünya turunun,
 2. durağı istanbul..


 Birinci görevi kurtarmak ve eski hücre arkadaşlarını özgürlüğe kavuşturmayı amaçlamak,
onun amacı bütün dünyadaki diğer 475 milyon yurttaşına ,yapılan suçlardan haberdar olunmasını sağlamak.
Oscar hiç bir zaman ailesinin kim olduğunu bilmedi, şanslıydı çünkü onunla aynı misyonu paylaşan Joanne Lefson tarafından evlat edinildi.
 Ve tabiki arkalarında bıraktıklarına duydukları merhamet - (onların çoğu ölümle yüzleşiyor).
Bunların çoğu sahipsiz köpeklerin bulunduğu yerlerde ,belli sınırlarla özgürleştiriliyor,
Oscar ın  minnettarlığı bu nadir coşkuyu kendisi gibi ,aynı soydan olan ,mağrur hayvan topluluğu üyelerine yansıtmak.
Öylesine minnettarki Joanne'yi de tura dahil ettiğine,
Bu dünya turunun amacı  barınaklardan hayvan alınmasına inandırmanın çok iyi bir karar olabileceği göstermek...,

Lefson'lar ve kameraman Cape Town'a 4 Ekimde Dünya Havlama Gününü zamanında kutlayabilmek üzere geri dönebilmek için 2 Mayıs'da hareket ettiler.
5 ay içinde sonuç olarak 60 adet ferah içinde yaşayan köpek merkezlerini ve düzinelerce sahiplenmeyi bekleyen soydaşlarını ziyaret ediyor olacak.
Oscar sıradan geçmişine rağmen soylu duruşundan dolayı elçi oldu.
Ayrıca o bir  maceraperest , onun türündeki topluluklar için Joanne ile birlikte Amazon'un yanında, Tayland'da keşişlerle meditasyona, sahipsiz hayvanlarla homurdanarak Fuji Dağına tırmanmayı, Nepal ve Moskovada yetim yurtlarını ziyaret etmeyi, Brezilya'daki Sugarloaf Mountain asılı kalmayı planlıyor.
Dönüş yolunda üstlendiği misyonda ilgisini çeken St. Francis in Assisi'deki arkaşlarına şükranlarını sunmayı ve Disney Dünyası'nda köpek dünyasındaki en ünlü homurdanan köpek Pluto ile kemiğini paylaşmayı umar.
 
Barınaklardan köpek sahiplenme oranı %25'den daha az , çünkü çoğunlukla insanlar pireli veya hastalıklı olduklarına inanıyorlar.Oysa hiç bir şey göründüğü gibi değildir.. Sahipli köpeklerden hiç bir farkları yoktur  barınaktaki köpeklerin.
Doğru  olan onlara şans vermektir.. Amacı , bir zamanlar kendisi  gibi   sahipsiz hayvanların  ,insanın en yakın arkadaşı olabileceğini göstermek.
Oscar 24 Mayıs saat 12. de Yedikule Hayvan Barınağına ziyaret edecek... Onun hakkında daha çok şey öğrenebilir ve yapmış olduğu dünya turunu takip edebilirsiniz
www.worldwooftour.com
 

oscar1.jpgENGELLİLER EĞİTİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ ve 50 engelli çocukla birlikte 24 mayıs pazar günü saat 12'de barınağımıza gelecekler  ve Oscar'ın şansını diğer barınak hayvanlarının da paylaşabilmesi için çocuklarla  birlikte hep beraber  destek verecekler..Fazıl ve Işın öğretmenlere çok teşekkür ediyoruz..
www.eeer.org.tr

Oscar ın çocuklara bir süprizi var barınaktaki buluşmadan sonra istanbul turuna davet ediyor çocukları oscar..Oscarın tur otobüsü hazır bekliyor olacak ,istanbul turu yapmak isteyen çocuklara duyurulur..