BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
11 MART 2009 / 01:51

bir kurtarma operasyonu daha...

Karagümrük civarından bir bayan çok telaşlı bir sesle ,5 gündür bir apartmanın 5. katındaki açık balkonda zor durumda bir yavru köpek oldugunu söyledi.Neden 5 gün boyunca bekliyorsunuz da şimdi arıyorsunuz yazık değilmi o yavruya dedim.

Kadıncağız sırayla neler yaptığını anlattı.1. gün beklemiş belki eve gelir içeri alırlar diye kimse gelmemiş yavru ayazda tir tir titriyor, aç susuz.Polisi aramış ,dernekleri aramış ,evi kiraya veren emlakçıyı bulmuş  ,kiracılar eve gelmiyor ,arayalım yavru balkonda mahsur aglayıp duruyor haber verelim demiş.Nafile çırpınış sonuç yok.
Bu arada yan balkonlardan yemek atmaya çalışıyor yavruya  ölmesin diye.Ama hava o kadar soğuk ki yavru üşüyor .Mahalleli acaba çatıdan iple kurtarabilirmiyiz yavruyu diye çatıya çıkıyorlar ama kiremitler kaygan korkuyor iniyorlar çaresiz.

Bu kadar uğraş veren karşı apartmanda oturan bir hayvansever ..

Hülya hn kendi köpekleri sıcak yerde otururken o yavrunun soğukta kalmasına çok üzülüyor ve 5. gün barınağın tel nunu buluyor .

Durumu bana anlattı ,hemen Fatih Belediyesi FABİM i aradım sagolsun Bilal bey acil itfaiyeyi  ve ekibimizi aradı ben de barınaktan yola çıktım.Kurtarma operasyonu için 15-dk içinde adresde idik ..
Her zamanki gibi imdada yetişen istanbul büyükşehir belediyesi itfaiyesine çok teşekkür ediyoruz.Bu hafta 2 kez itfaiyeden yardım istedik.(Barınağın arka şantiye kısmında gazhanede 25 mt yükseklikte kulede mahsur kalan köpecik ,bugun de balkonda mahsur kalan köpecik için yardım istedik itfaiyeden...)İyiki varlar...

Aracın sepetiyle 5. kat balkonundan yavrucak kurtarıldı.Barınağa doğru yola çıktık çok ıslanmıştı havlu ile kuruttum .
Yol boyunca beni öptü ,yaladı durdu yanaklarımı ,sanki minnet duyuyordu kurtardığımız için. 
Barınağa geldik hemen mama ve su verdik ,karnı o kadar açmış ki deliler gibi yedi.
Bu sevimli yavruyu sanki oyuncakmış (üşümez,acıkmaz,susamaz ..)gibi balkonda unutup!!!!Giden ,5 gün boyunca balkonda mahsur bırakan bu yavrunun sahibi xxx kişi ve bu kişi gibileri insanları şiddetle kınıyorum.Sorumluluk sahibi olmayan asla köpek sahiplenmesin.Duyarlı komşu pes edip vazgeçseydi çare aramaktan
5. gün bana ulaşamasaydı ,bana ne deseydi. bu yavrucuk ne olacaktı düşünmek dahi istemiyorum.                                 

resim-4387.jpg

                                                                        resim-4384.jpg