Oncelikle ..." /> Oncelikle ... | Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı" />
BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
14 EYLÜL 2009 / 00:26

Bahçeşehir barınagından gelen selzedeler

Tolga Öztorun'un Mesajı;

"Dun geceden bu yana yazilan bir cok e maili okumadan oncelikle yasananlari sizlere ozetlemek istedim.

Oncelikle camiamizin atlattigi en zor geceydi diyebilirim. Yasananlari tarif etmek zor demek yerinde olur. Soylemek istedigim o kadar cok sey var ki.... Uzun bir mail olacagini dusunuyorum. Bu sebeple okumak istemeyenler simdi son verebilir.

Gunun ozeti:

Olay yerine giden ilk ekip olarak 16:30 da Kurtulusta bulusup yola ciktik. Sanirim 10 kisi civarindaydik. Bolgenin afet bolgesi olmasi nedeniyle ve trafik saati olmasi nedeni ile sanirim 18:30 - 19:00 civari Bahcesehire vardik. Barinaga araba ile gitmek imkansiz. Neredeyse 1 km yakinina yaklasabiliyorsunuz. Agir bir balcik yoldan yurumeniz gerekiyor.

15 pakete yakin mama getirilmisti. Onun yani sira torbalarca ev yemegi getirildi. yol boyu dagitarak ilerlendi.

Inanin bana o balcikta haraket etmek neredeyse imkansizdi. Soylenenlere gore 280 kopek varmis. biz vardigimizda tahminen 150 kadar kopek vardi. Kayip baya buyuk sayida demek ki.

Bir terrier - 4-5 iri yavru ve 1 kedi disinda malesef 150 kadar yetiskin kopek kurtulmus. Once hayvanlari doyudruk. Kedi ve terrier tasima kaplarina alindi. sularin etkisi ile catida mahsur kalmis kopekler indirildi. Daha sonra organize bir sekilde kamyon, nakil araci vs. gibi araclar icin ugrasdi.

Her zamanki gibi giden ekip yapayalnizdi. Barinakta herhangi bir resmi gorevli yoktu. Bir kez daha suratimiza carpan bir genel dogru sudur ki... gonullusuz barinak = ölüm...

Birkez daha belediyenin sozlerine inanmamak gerektigini cooook net gorduk. Belediye arandiginda olay yerinde sorun olmadigini, temizlik ekiplerinin calistigi hayvanlarin tahliye edildigini ogreniyorsunuz ancak olay yerinde biz gonullulerden baska kimse yok...

Evet arkadaslar fazla uzatmayayim sonra kamyonlar ve ambulans geldi... Kamyon ve ambulan yaklasamadigi icin 8-10 aciz gonullu sirtlarinda ellerinde 1 Km balcik yolu yuruyerek tasiyan baska bir sey yoktu.... Yasanan durumun acizligini ve zorlugunu anlatmaya inanin gucum yetmiyor...Belimize kadar su icindeydik hepimiz.

ilk olarak ambulans ile zor durumdaki 7 kopek ve 1 kediyi Yedikule barinagina tasidik... Ambulansa ben ve YHS Ozgun Ozturk eslik etti. Vardigimizda ( 01.00 ) Yedikulede battaniyeler ile yerleri kaplanmis 2 koca bolum hazirdi. Kamyonlara yukleme yapilirken ben ve Ozgun Ozturk olay yerinden ayrildik. Geri kalani oradaki arkadaslar anlatirsa sevinirim.

Cikardigim sonuclar

1- Bir daha asla belediyenin sozune guvenmeyelim.... Belediyenin cok iyi aciklamasina inansaydik bir suru hayvan daha olurdu.... Sanirim herkes demek istedigimi anlamistir..

2- Kopekleri dernekler degil sahislar kurtarir... Bu sebeple arkadaslar gelen 2 kici kirik kameraya lutfen ama lutfen birbirimizi karalayacak talihsiz aciklamala yapmayalim. Basin malzeme edinmek icin zaten her turlu durumu zorluyor. Aramiza yeni katilan arkadaslar yeni olmanin verdigi heyecan ile talihsiz aciklamalar yaparak uzunca suredir saglamaya calistigimiz duzgun imaji zedeleyerek yeniden eski deli hayvansever goruntuyu vermistir...

3- Her durumda birlik olaliyiz.... Yasanan koltuk kavgalari, senin dernegin benim dernegim olaylari nedeni ile cok kan kaybediyoruz... durun ve dusunun bakalim derim ben.... Bir sekilde birlesme sart...

4- Koordinasyon eksikligimiz uzerine ne yapilmasi gerektigini ogrenmeliyiz.... Olay yerindeki arkadaslarimizin bazen telefon ile bile konusmasi imkansiz oluyor.. belki bir kisi arayip dogrubilgiyi gruplara gecse en iyisi olurdu...

Soylenen sozlere inanmayarak bizleri oraya gitmeye tesvik eden YHS Ozgun Ozturk'e cok tesekkur ederim. Gozlerimizle gormemiz her zaman en iyisiymis. bu sayede yine cok can kurtarildi.... Sagduyuna bir kez daha guveniyorum....

Lutfen bu konuda basin aciklamasi yaparken dikkatli olalim arkadaslar....

Ve son olarak Bahcesehir Kopeklerine zor sartlarinda kucak acan Yedikule ve Bakirkoy barinaklari icin mama destegi yapilmasi sarttir.. Bu konuda acik calisma baslatilmasini siddetle oneriyorum.

Gun icinde lutfen dogru bilgi alanlar paylasirlarsa merakimizi giderelim. "

Ozgun Ozturk'ün mesajı;

"Yaşadığımız fiziksel zorluk anlatılır gibi değil. Dizimize kadar balçıkta, hayvanları tek tek 500metrelik bir mesafede yürümeye çalış, hayvanları karanlıkta yakalama çalış, hayvan balçıkta yürümesin, kamyona koymaya çalış, kamyondan atlasınlar, geri o balçıkta yürü, hayvanlar yaklaştırmasınlar, vs vs...

AKUT'dan gelen bilgi içinde debelendiğimiz ama en önemlisi hayvanların içinde yüzüp yuttuğu ve komple bulandığı o sular zehirli atıkmış. Bizlerin takviye alması gerekiyormuş. Peki hayvanlar ne olacak? O sulari yuttular, icinde yuzduler ve ustlerinde o camurlar... Bir fikri olan varsa lütfen ozgun@yasamhakkinasaygi.com adresine mail atsın.

Yanımızda olan ve destek veren ve en önemlisi güvenen herkese sonsuz teşekkürler.

Orada barınak yakınında olan K9 çiftliği eğitmeni Taner bey'e sonsuz teşekkürler. Gerek fiziksel olarak gerekse zincir vb malzeme desteğiyle hep yanımızdaydı.

Ve sevgili MERAL OLCAY! Sana sonsuz sonsuz sonsuz teşekkürler. Durumdan haberdar olup ağzına kadar dolu barınağında yer açıp 50 hayvanı kabul edeceğini bildirdin. Hem de biz talep etmeden! Hem de kendiliğinden! Ve onlara öyle yerler hazırlamışsın ki. Altlarına yorganlari battaniyeler, sıcak yerler...Dün gece de dediğim gibi, yine yürekten söylüyorum:

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN MERAL OLCAY!

***Meral Olcay kimdir? Yedikule Barınağı gönüllü yöneticisidir!

Düşünmeden gelen KORAY ÖZTAŞ, SANİYE KOKA, MEHTAP HN ve aklıma gelmeyen tüm gönüllülere teşekkürler.

Durumun gercek oldugunu ve ciddiyetini anladigi andan itibaren surekli destek veren BGD Asli Varlier Pelit'e tesekkurler.

Ve kosulsuz destegin, guvenin ve dostlugun icin sana sonsuz tesekkurler Tolga Oztorun!"

Şuan 50 kopek 1 kedi Yedikule Hayvan Barınağı'nda güvendeler. Dostlarımız acil ihtiyaç listemizden ihtiyaçlarımızı görebilirler ve katkıda bulunabilirlerse yükümüzü hafifletebilirler.

[gallery link="file" columns="4"]