BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
24 NİSAN 2008 / 15:09

Acı günümüz

Sevgili Yedikule Ailesi,

Sizlerle çok zor bir haberi paylaşacağız. Barınağımız her zaman çok özel köpeklere ev sahibi oldu, ancak böyle iki özel köpek çok az geldi.  Medyatik meleğimiz Nazlı ve Barınağımızın en yaşlısı Nene 'yi malesef kaybettik. İkisinin çok yakın melek oluşu bizi yıktı. Güle Güle güzel kızlarımız...

nazlican.jpg Nazlı çok uzun süredir boğuştuğu karaciğer sorununu malesef yenemedi. Yaşadığı sürece ona destek olan başta Meral Annesine , Gözü gibi bakan Gülcan Annesine , Son bir yılında kendisine uygun mamasını veren Propet Firmasından Hakan Akdoğan'a , Dikkat Konser Var da tüm Tükiye'nin sakat hayvankarı konusunda dikkat çekmesine sebep olan BGD ye adını sayamadığım herkese çok teşekkür ederiz. Mekanın cennet olsun tekerlekli dostum... Yerin hiç dolmayacak..

nene.jpgBarınağımızın en yaşlı köpeğiydin sen NENE , Seni herkes çok severdi ama sen en çok Meral Anne'ne düşkündün.. Onca işi içinde seni her gün eli ile beslerdi. Gönüllü annen Özlem Doğan, seni yere göğe koyamazdı. Güle güle NENEM... Son yıllarını bizimle yaşadın.. Umarım seni yaşlandın diye sokağa atan ailen bu acıyı duyarlar.

 

NAZLI İÇİN SİZİN YAZDIKLARINIZ...

nene1.jpgMinik Nenem, ancak yazacak gücü buldum kendimde.Ocak 2007de Meral Hanım senle tanıştırdı beni. Her fırsatta gelmeye çalıştım. Meral Hanıma hep dua ediyorum orda geçirdiğin her günü sevgi içinde yaşamanı sağladı.Barınaktan her eve dönüşümde vedalaşırdım seninle,dünya hali,bana veya sana bişey olursa vedalaşmadan ayrılmış olmayalım isterdim.Seni en son gördüğümde Nene iyi değil dedi ordaki abilerinden biri.İçimden çok kızdım,Hayır Nene kızım sapasağlam, daha yeni sütle bisküit yedik,şimdi de güneşleniyoruz dedim.Çok üzgünüm Nenem, gözümün önünden gitmiyorsunuz, ne Nazlının gözleri, o güzel başını uzatması, ne de senin kucağa alın beni demek için bacaklarıma tırmanman...Kendin gibi minicik bir mezar yapmışlar sana, çiçek koydum cumartesi gerçi yaramaz arkadaşların birkısmını yediler ama sen kızmasın onlara.Çok ağladım, hala ağlıyorum,çok üzgünüm kızım...Başka diyecek hiçbir kelime bulamıyorum.İkinizi de hiç unutmayacağım..Sizin ve diğer kardeşlerinizin o karşılıksız sevgisini hiçbir şeye değişmem...Umarım bu duygudan bihaber yaşayan tüm insanlar birgün gelir sizin gibi meleklerin sevgisiyle tanışıp, kalplerinin o unuttukları köşesinde hiç kullanmadıkları vicdan ve merhameti bulurlar.
Özlem


Sevgili kardeşimTolga,
 Nazlı ve Nene'nin ölüm haberini gözyaşları içinde okudum.Başınız sağolsun,Kaç yıldır barınağınızdalardı acaba?Onlara ne mutlu ki sizler gibi sevgi dolu insanların yanında yaşadılar.Allah tüm hayvandostlarına sokaktaki dostlarımızın hepsinin sağlıklı,karınları tok,mutlu ve huzurlu yaşadığı günleri dolayısıyla bizlerinde mutlu ve üzüntüsüz yaşadığı günleri görmeği nasip etsin inşallah.Hepimizin başı sağolsun,Sonsuz selamlar
Av.Mücella Elgin
Basiniz sagolsun...Uzuntunuzu sizlerle paylasiyorum. .Nazli ve ve Nene meleklere diger melek abla ve abileri kucak acmistir simdi..O iki melege canla basla emek veren tum altin kalplilere sabirlar diliyorum..
Nida Çelebi
Arkadaslar,Nazli'nin arabasiyla yurumesi gozumun onune geldi. Yedikuledeki tum arkadaslara basta Sevgili Meral abla olmak uzere sabir diliyorum. Nazli gercekten Yedikule barinaginin medyatigiydi her gelen onu tanirdi. Felcli oldugu icin pisikleri vardi ve Meral abla'nin merhem surdugunu gorunce, Tanrim butun felcli kopekler onun kadar sansli olsa demistim. Cok sevildi ve kendini hep sevdirdi, en azindan son yillarini mutlu bir ortamda gecirdi.Nazli cok ozlenecek...Gule gule sevgili Nazli ve tanima firsatimin olmadigi Nene...gittiginiz yerde de mutlu olun.
Elif Boduroğlu

Senin o sahnede en ozel konugumuz olarak yer alman, tum yorgunluklara degmisti.Huzur icinde yat Nazli... Gittigin yerde sapasaglam kosup oynadigini dusunerek bizler de huzur duyacagiz...Basta YHB olmak uzere herkesin basi sagolsun.
BGD


 Sabirlar diliyorum, cok uzuldum, sizlerin hep yanindalar, buna kalpten inaniyorum... 
Sevgiler, Dilek ATİK
SEVGILI YEDIKULELI DOSTLARIM.ACINIZI YÜREKTEN PAYLAŞIYORUM,HEPIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN .ALLAHIM GERIDE KALAN BÜTUN KANLARIMIZA, SAGLIK VE YUVA...TÜM HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARINA KUVVET VE SABIR VERSIN.
CAHIDE YILMAZ        KDZ/EREGLI 

BU MAİLİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE YAZIYORUM İNANIN..BEN ÇOK İYİ ANLIYORUM BÖYLE İKİ KIYMETLİ CANIN MELEK OLUŞUNU..ADIM EVREN..ZONGULDAK BARINAĞININ TEK GÖNÜLLÜ ANNESİYİM..YANİ BEN VARSAM SEVİNİYORLAR BEN YOKSAM OGÜN YOLUMU GÖZLÜYORLAR..BUGUN İKİ CANIMI KAYBETTİM BENDE..GENÇLİK HASTALIĞINDAN..NAZLIYI VE NENE Yİ DAHA ÖNCE SİTENİZDEN OKUYUP TANIMIŞTIM..BİLİYORUMKİ YERLERİ DOLAMAYACAK ÇÜNKÜ HER BİRİ BİR TANE..TIPKI İNCİ GİBİ..SİZİ ÇALIŞMALARINIZDAN DOLAYI EN DERİN SAYGILARIMLA KUTLUYORUM..HEPİNİZİN ÖNÜNDE ZONGULDAK SAHİPSİZ CANLARI ADINA EĞİLİYORUM..
BAŞINIZ SAĞOLSUN..MELEKLERİNİZ İÇİN DUA EDİCEM..
EVREN TÜRECİ SEZGİN
ZONGULDAK BARINAK GÖNÜLLÜSÜ

Sevgili Nazli ve Nene icin cok uzgunum .Emegi gecen herkese ,tum canlarimiz adina hepinize tesekkur ederim.
Sevgiler,Beria ATAMTÜRK
Başınız sağolsun, geride kalanlar sağlıklı yaşasınlar. Siz elinizden geleni yaptınız, onları bu hallere sokanlara bakalım kim yardım edecek; daha doğrusu, acaba yardım edeni olacak mı?
Maide Selen
Aaaaayyyyyyyyy,maalesef istemiyerek  kotu  haber verdiniz bize Tolga Bey.Ben barinaga ilk geldigimde Nene  Meral  Hanim in odasindaydi.Adini  coktan demirbas defterine  yazdirmisti.Bu yasli dediler,baktim  kanli canli ve istahliydi.Herkesden cok yer,herkesden cok ortalikda  dolasirdi.Nazlida  oradaydi arabasiyla  beni de sevin diye  herkesin pesinden dolasirdi.Halbuki yapilacak isler vardi.Sonrada sira tabiiki sevgiye gelecekti ama Nazli bu  dinnlermi  yemek dagitiminda bile herkes havlayip bagiriken bir koseden bakardi.Sanki once sev  sonra yemek ver der gibiydi.Gecen hafta geldigimde  gordum Nene nin yemedigini o zaman annadim ama insan sevdigine kondurmak istemez ya Onune koydugum tabaga sonrada  bana bakip basini cevirdi.insan gibi ,Simdi diyorumki  iyiki dun gelmisim Neneyi gormusum.Bugunde gitmemisim diyorum bencilce. Hepinizin  basi sagolsun saygilarimla eser ozdedeGerçekten çok üzüldüm . Onlar şimdi tatlı birer melek oldular , zaten yaşarken de melek gibi olduklarına eminim. Başta Meral hanım olmak üzere onların yaşamını kolaylaştıran , her daim yanlarında olan herkese teşekkür ederim.
Gülşen ONAT 

Meral Hanım;Sizin ve barnakta canlarımız için canla başla çalışan tüm gönüllülerimizin başı sağolsun.Sizin yanınızdan ayrıldıkları için çok üzgünüm ama artık siz yanlarında olmasanız da güvende olacaklar.Onlara yaşatmış olduğunuz güzel ve huzurlu günler için teşekkürler...
Sevgiler,Ayşe GIDAK
Sevgili Meral,
 
Barınağa gelemesemde gönlüm hep orada. Sık sık baktığım sitede biraz önce Nazlının  melek oluş haberi ile sarsıldım. Gözyzşlzrımı tutzmzdım.  Ben onu bir başka severdim. Nedendir bilmem. Sıcak bir yaz günü yemek sonrası bahçede büyük şemşiyenin altında şemsiyenin ayağını tutan kocaman taşa başını koymuş poposu arabasından dolayı havada uyurken kalacak hep aklımda. Sana gösterdiğimde içeri alıp arabasını çıkaralım  uyusun demiştin. Sanki  bizi duymuştu, o arabayla kendini özgür hissettiği içinmi nedir birden başını kaldırıp hızla uzaklaşmıştı. Gülmüştük. Rahat uyusun Nazlıcık.
 
Selam ve sevgilerimle öpüyorum seni.
Devlet Polat

Basiniz sagolsun sabirlar diliyorum.  Nazli ve Nene ye yasam kalitelerini yukseltmek adina emegi gecen herkese tesekkur ediyorum.
 
Saglicakla, ve sevgilerimle,
Zeynep Hekimoğlu

 Sabirlar diliyorum, cok uzuldum, sizlerin hep yanindalar, buna kalpten inaniyorum...
 
Sevgiler,
 Dilek Atik
Arkadaslar,
 
Nazli'nin arabasiyla yurumesi gozumun onune geldi. Yedikuledeki tum arkadaslara basta Sevgili Meral abla olmak uzere sabir diliyorum. Nazli gercekten Yedikule barinaginin medyatigiydi her gelen onu tanirdi. Felcli oldugu icin pisikleri vardi ve Meral abla'nin merhem surdugunu gorunce, Tanrim butun felcli kopekler onun kadar sansli olsa demistim. Cok sevildi ve kendini hep sevdirdi, en azindan son yillarini mutlu bir ortamda gecirdi. 
 
Nazli cok ozlenecek...
Gule gule sevgili Nazli ve tanima firsatimin olmadigi Nene...gittiginiz yerde de mutlu olun.
 
 
Elif Boduroğlu
Can dostlarim,Acinizi taa kalbimin derinliklerinde hissettim su an gozyaslari icerisindeyim,basiniz sagolsun.
O iki cana ana oldunuz baba oldunuz sizlerinde mekani cennet olsun insallah.
Barinak resimlerinize baktim insanin ici huzur doluyor.
Bir barinak yoneticisinin barinagindaki o masumlarla kucak kucaga gozgoze olmasi ne mutluluk
verici bir duygu,sizler ornek insanlarsiniz sagolun.
BGG Sibel Bengu
Tolgacim....Az once Nazli ve Nene yi okudum....Uzuldum..
ama birsey var ki, sevkat ve sevgiyi tadarak olduler...Bu tek teselli..
 
Binlercesini dusundukce...
 
Asude Ustaogu
  Sevgili Meral hanım NAZLIMIZIN melek oluşunua nasıl üzüldüm anlatamam... ama o şanslı bi bebekti çnkü sizin gb bi annesi vardı... siz onun olmaan iki bacağının yokluğunu hiç hisstrmediniz ona...o şimdi bizleri görüyor.. ve gittiği yerde ondan önce melek olmuş arkadaşlarına anlatıyordur sizi.. keşke dier bebeklerde onun gb şanslı olabilse... ama ne yazıkki ülkemizde tecavüzlere uğrayarak  çöp poşetlernn içindee boğularak kafası kesilere gözleri oyularak ve daha nice kötü muameleye maruz kalarak melek olan bebeklerimiz var... Belkide son nefesini sıcak bi yuvada sıcak bi yatakta vermek isterdi ama sizin kalbinizn sıcaklığı eminimki ona vermişti o ev sıcaklığını...Dilerim demeyeceğim çünkü eminim o şuan gittiği yerde çok mutlu o da sizi hiç unutmayacak... ve birgün yine eminim bu dünyada bebeklerine emek vermiş onlara şefkat göstermiş ve kaybetmiş herkes bebeğine kavuşacak... sizde kavuşacaksınız birgün ve bu sefer size 4 ayağıyla koşacak...
Başımız sağolsun...
Nupelda KARABUGDAY
  BEN....
BİRŞEY DİYEMEYECEĞİM ÇOK ÜZGÜNÜM...
GÜLE GÜLE KIZLAR,GÜZEL KIZLAR...
BOĞAZIMDA BİR DÜĞÜM...
NAZLI KIZ VE NENE HATUN...
GÜLE GÜLE....
Özlem Ağca
Nazlı, Ağlamak çözüm değil biliyorum. Ama seni çok seviyordum güzel kızım. Elim gitmedi bir türlü birşeyler yazmaya. Sen hep vardın. Sanki hep varolacaktın. Ölüm haberini alınca bir anda herşey dondu. Ancak bir kaç gün sonra topladım kendimi. Daha 2000 arkadaşın var geride. Sen onların yüzü olmuştun ekranlarda. Show tv de özel haber bile olmuştun. (Haberin gözüntüleri) Sen benim her zaman gönlümün starı olacaksın güzelim. Annemin yanına koş. Kafanı dizlerine koy. Benden bahset ona olur mu ? Nene kızımla oyunlar oyna. Orada da bir heybesi olsun. Meral annesinin koynunda geçirdiği günler gibi şimdide annemin koynunda uyusun olur mu. İkinizide çok özleyeceğim.
Duygu Külünkoğlu Meriç