BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
07 ARALIK 2007 / 00:39

Asmalı'nın rakibi Kedili Konak








Ürgüp'teki Asmalı Konak'a Çanakkale'den rakip çıktı. Kent merkezindeki bir parkta ‘‘Kedili Konak'' adı takılan kuru çınar ağacında yaşayan dört kediyi hayvanseverler besliyor. Ağaçta doğan kediler aşağıya sadece tuvalet ihtiyaçları için iniyor.

Hayvanseverlerin Cincan, Cingöz, Tekir ve Papiş adını taktığı dört afacan sokak kedisi, Çanakkale'nin maskotu oldu. Halk Bahçesi adlı parkta, üstüne ‘‘Kedili Konak'' tabelası asılan kurumuş çınar ağacında yaşayan kediler, sadece tuvalet gereksinimi için ağaçtan iniyor. Başka bir kedinin ağaçlarına çıkmasına izin vermedikleri gibi, onlar da bir başka ağaca tırmanmıyor.

Yiyecek ve su aramak gibi bir sorunları yok. Hayvansever Tülay Ertingü, hiç aksatmadan her gün onlara yemek ve su getiriyor. Çanakkele Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği üyesi Aynur Narler'in ‘‘Asmalı Konak'' adlı TV dizisinden esinlenerek ‘‘Kedili Konak'' tabelası astığı ağaç, çevrede bu isimle biliniyor. Çanakkale'nin simgesi haline gelen kedilerin öyküsünü Tülay Ertingü şöyle anlattı:

‘‘Köpeğim Tobi ile birlikte günde iki kez sokak kedilerine yiyecekler veririm. Bir yıl önce parktaki sokak kedilerine yemek verirken bir kedinin ağacın kovuğunda doğum yaptığını gördüm. Bunun üzerine ağacın dallarına su ve yiyecek için iki ayrı kap koydum. Onları günde iki kez besledim. Zaman içinde bazı yavrular ağacı terk etti, bazıları kaldı. Kalanlar da ağaçtan inmez oldular. Ben de onlara bakmaya devam ediyorum.''

hurriyetim.com.tr