BİZİ TAKİP EDİN
İSTANBUL, TURKEY
24 EYLÜL 2009 / 07:13

bugün günlerden iyilik olsun



 

BOLLUK, BEREKET NASIL GELİR DİYENLER MUTLAKA OKUSUN..

Geçtiğimiz hafta sel felaketinde ölenler sadece insanlar değildi. Hayvanlar da öldü. Bahçeşehir barınağında kafeslerinde kapalı kalan kediler ve köpekler boğularak öldü. Bir kısmı o sırada hayvanların akibetini merak eden gönüllüler ve hayvan severler tarafından kurtarıldı, Yedikule Hayvan Barınağı ile Bakırköy Hayvan Barınağına yerleştirildi. Kurtarılmayı çamur ve balçık içinde 2 gün bekleyen hayvanlar da vardı. Belediye başkanı gece yarısı yardım talebi için aranmaktan çok rahatsız olup, arayan gazeteciyi terbiyesizlikle suçladıktan sonra çalışmalar bireysel olarak sürdü.

http://www.yedikulehayvanbarinagi.com/haberler/bahcesehir-barinagindan-gelen-selzedeler/

Olayı duyar duymaz hemen hazırlıklara başladım ve iki Reiki öğrencimle birlikte barınağın yolunu tuttum.

Gitmeden önce ziyaret saatlerini, gerekli ilaçları ve diğer ihtiyaçları öğrendim.

Yol çok kolaymış meğer. Zeytinburnu sahil yolunda kolayca bulunan bir yerdeymiş barınak. Kocaman tabelası surların bittiği bayraklı yerin hemen önünde.

Barınağa ulaştığımızda gönüllü barınak sorumlusu Meral Olcay ve hemen herkesin güler yüzlü oluşu dikkat çekiciydi. Hayvanlarla birlikte günlerini geçirmek insanda doğal bir gülümseme ve mutluluk duygusu oluşturuyordu. Gencecik bir gönüllü delikanlı kocaman bokserla oynuyordu.  Gönüllü bir anne felçli köpeklerden birine annelik yapıyor onu okşuyor, doyuruyor gerekli tüm bakımlarını yapıyordu. Bir başka gönüllü anne selden kurtarılan bebekler için kurulan “bebek köy”de çitleri yeniliyordu, kaçan bebekleri tehlikelerden korumak için.  Saatler nasıl geçti anlamadım.

-“Ne yapabiliriz buradayken” diye sorduğumda “sevin, sadece sevin” diyordu Meral Hanım.

Dönerken benim kucağımda misafir edeceğim Kartopu, öğrencilerimin kucağında sahiplendikleri nefis bir Sibirya kurdu; vücudunda sigara söndürülmek de dahil sahibi tarafından çeşitli işkencelere maruz kalmış, sonra kurtarılmış Tracy vardı. Maviş gözlü kahverengi-beyaz Tracy yeni yuvasına doğru yol alırken hem heyecanlı, hem uysaldı.

Ertesi gün bir başka Reiki öğrencimin hazırladığı kocaman bir koli ilaçla yine barınaktaydık. Hem misafir aldığımız emanet Kartopu’muzu özleyen arkadaşlarına ulaştırmak hem de ilaç kolisini iletmek için sevgili arkadaşım Şenay’la birlikte soluğu Yedikule’de aldık.

Yine aynı sıcacık gülümsemelerle karşılandık. İçiniz kararacak, yüreğiniz dayanmayacak sanıyorsunuz ama tam tersine daha adım atar atma ortama yayılan mutluluk duygusu ciğerlerinizi dolduruyor. Acımaya hazır kalbiniz, ağlamaklı gözleriniz tam tersi tepki veriyor.  Burada üzüntüye yer yok. Gerçekçi duygulara, sevgiye, mutluluğa yer var.

Şimdi linke tıklayıp ne yapacağını bulamayanlar için küçük bir rehberlik sunayım.

Acil ilaç listesi barınak adresine tıkladığınızda hemen karşınıza çıkıyor:

http://www.yedikulehayvanbarinagi.com/

Bu sitede para yardımı yapmak için herhangi bir link veya hesap numarası bulamazsınız. Çünkü bu tür hesap numaralarının yayınlanması ve yayılması yasak.  Mama ve dezenfektan göndermek, veteriner masraflarına katkıda bulunmak isteyenler için telefon numaraları ve linkler var. Para yerine ihtiyaçların karşılanmasını istiyorlar. Yardım Etmek İstiyorum linkine tıklayıp tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Şu sıralar en acil ihtiyaç ortamın temizliğinde kullanılan dezenfektan. Orada bir havuz oluşturulmuş ve dilediğiniz kadar dezenfektan siparişi verebiliyorsunuz. Bütün havuz 400 Liraya doluyor. 20 Liralık da gönderebilirsiniz, 200 liralık da.

Kış geliyor ikinci sırada köpek kulübesi aciliyeti var. Bir kulübe 125 liraya yaptırılıyor. Bir kaç kişi birleşip bir kulübe yaptırmak da mümkün. Kulübeyi dilerseniz kendiniz yaptırıp getirin, dilerseniz anlaşmalı oldukları kişinin numarasını Meral Hn.dan isteyin.

Yedikule Hayvan Barınağında hiçbir barınakta bulunmayan özel bir felçli bölümü var. Gönüllülerin bu bölümde köpeklere masaj yapması ve egzersiz yaptırması çok acil bir ihtiyaç. Buna zamanınız yoksa felçli köpekler için araba siparişi verebilirsiniz. Bir yürüteç gibi çalışan arka bacaklara bağlanan bu arabalar 250 liraya yaptırılıyor. Henüz bir tek arabaları bile yok, borçları var ve 3 araba siparişi verilmiş. Bu siparişlere katkıda bulunabilirsiniz.

2000 köpeğin bulunduğu, 64 köpeğin selden kurtarılarak kol kanat gerildiği barınakta veteriner masrafları da ayrıca düzenli bağış gereksinimi doğuruyor. Bütün köpekler kısırlaştırılıyor, aşıları yapılıyor, tedavi ediliyor ve düzenli iç-dış parazit ilaçları yapılıyor. Veterinerin telefon numarası sitede mevcut. Arayıp hesap numarasını alabilirsiniz. Ne kadar dilerseniz o kadar katkınız olsun zaten barınakta her şey borçla alınıyor. (Ben oraya ne zaman gitsem yolda bulunan yeni yavru köpekler getiriliyordu aileler tarafından.)

Bütün bunlar sizi aşıyor gibi görünüyorsa makarna, süt, et, battaniye, gazete, bisküvi, çay, şeker, kumaş parçaları, çöp kovası, çöp poşeti, madeni yem kabı alıp götürebilirsiniz. Yok ben hiç birini alamam diyorsanız kolunuzun altına bulabildiğiniz gazeteleri sıkıştırın ve gidip sadece sevin o şahane köpekleri. Hemen hepsi başlarının okşanması için can atıyor. Ve gazete her zaman bitmeyen ihtiyaçlardan biri.

Hadi benim güzel okuyucularım ramazan ayı bitmeden düzenli ziyaretlere ve yardımlara başlayalım.

Unutmayın paylaştıkça bereketiniz artıyor. Bolluk ve sevgi yaşamınıza akıyor. Hayvanlar dua ediyor size.

Reiki öğrencilerimden özel ricam: Barınaktaki köpeklere düzenli bir şekilde reiki gönderin. Özel bir saat planlamıyorum, aklınıza geldikçe ama mutlaka her gün. Hastalar, kanserliler, felçliler ve pek çok hastalığı olan hayvancıklar orada iyi enerjilerinizi bekliyor.

Not: (212) 633 58 57 Bu numaradan barınağa ulaşıp gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Her cins köpek burada sahiplenilmeyi bekliyor. Gerçekten hayvan seviyorsanız, günde 2 kez yürümesine eşlik edebilecekseniz, bahçede bağlı ya da serbest olmanın yürümeden sayılmayacağını, balkonda hayvan barındırılmayacağını, sizinle zaman geçirmesi gereken bir birey olduğunu biliyorsanız, veteriner masraflarını, yiyecek ve bakım masraflarını karşılayabilecekseniz onların sıcak bir yuvaya ihtiyaçları var.  
Su Karakuşsu